Útravaló – a néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába

2018 május 24.

Akkreditált képzés óvodák és általános iskolák pedagógusai részére.

Rimaszombatban indul július 9. és 13. között a II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetem keretén belül a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia és a Comenius Pedagógiai Intézet közös akkreditált képzése A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába címmel. A 60 órás továbbképzést elvégző pedagógusok 15 kreditet szereznek.

Jelentkezési határidő: 2018. június 15.

Online jelentkezés az alábbi linken: http://szmpsz.sk/ii-rakoczi-ferenc-nyari-egyetem/

Felhívás – A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába

GDE Hiba: Hiba a fájlletöltés közben - Ha szükséges kapcsolja ki a hibaellenőrzést. (404:Not Found)

 

A Hagyományok Háza képzései közül kettő lett akkreditálva Szlovákiában. Az egyik az Útravaló (Szlovákiában A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába néven lett akkreditálva), melynek célja, hogy a hallgatók bővebb néprajzi tájékozottságra tegyenek szert, elsajátítsák a hagyományközvetítés pedagógiai módszertanát, valamint megismerjék az óvodai és iskolai hagyományápolással összefüggő életkori szempontok és képesség alapú differenciálás lehetőségeit, illetve elsajátítsák a néphagyomány különböző területeinek az óvodai nevelési és iskolai oktatási folyamatba való egyidejű beillesztésének tervezési módszereit.

A 2018-as évben a Comenius Pedagógiai Intézettel és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével együttműködve Szlovákia különböző pontjain lesz elindítva a képzés.

Módosítás dátuma2018. június 6.