Balatonfüredi Prímásverseny – Felhívás

2021 június 12.

A Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza, az Anna-bál kísérőrendezvényeként, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 27-28-án. A szervezők idén korosztály szerint bővítették a verseny kategóriáit.

2013-ban a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza nagy sikerrel rendezte meg az első Anna-bál prímásversenyét. A nagy múltú cigányprímások és – minden második évben – a hagyományos népzenészek bemutatkozásához az Anna-bálra készülő Balatonfüred kiválóan illeszkedik, hiszen a magyar múlt egyik legprosperálóbb időszakát, a nemzeti ébredés korszakát idézi meg.

2021-ben ismét pályázhat minden, a klasszikus cigányzenei hagyományt folytató hegedűs. A nyilvános színpadi versenyt a balatonfüredi Anna-bál előtti héten a keddi és a szerdai napokon tartják. A zsűri tagjai a magyar népies műzene elismert szakemberei: Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása, Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett és Liszt-díjas hegedűművész, a 2000-es Millenium Aranyvonó Párbaj győztese, ifj. Kállai Kiss Ernő Liszt-díjas, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása és Roby Lakatos magyar hegedűvirtuóz, világzenész.

Idén bővültek a verseny kategóriái korosztály szerint: a kiírók két kategóriában várják a jelentkezőket az egész Kárpát-medencéből. A versenyzők kötelező és szabadon választott műsorszámmal mutathatják be tudásukat. Az első három helyezett magas pénzjutalomban részesül, a nyertes fellép a 197. Anna-bálon.

A legjobb produkciókból és a meghívott előadók műsorszámaiból szerkesztett gálakoncertet a Gyógy téren felállított nagyszínpadon rendezik.

Jelentkezési határidő

2021. július 16. 23:59

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/furedi-primasverseny2021

Módosítás dátuma2021. június 27.