Elindult a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia honlapja

2019 január 10.

Kedves Barátaink!
Ajánljuk szíves figyelmetekbe a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia tevékenységét és honlapját.

A Hagyományok Háza, mint a Kárpát-medencei magyar néphagyomány átörökítésének kiemelkedő jelentőségű nemzeti kulturális intézménye, 2017-ben elkezdte a határon túli hálózatosodás megszervezését és a megyei feladatellátás kiterjesztését. Létrehozta a Hagyományok Háza Hálózat kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és szlovákiai fiókintézményeit, melyek tevékenysége a rendezvényszervezés, a gyűjteményezés és a hagyományátadás különféle területeit öleli fel. A Hagyományok Háza Hálózat szlovákiai fiókintézményének célja a szlovákiai magyarság hagyományos kultúrájának és népművészetének megismertetése, népszerűsítése, dokumentálása, valamint az oktatásban, a közművelődésben és az előadó-művészetben betöltött szerepének megerősítése.

A honlapon több partnerintézmény segítségével összegyűjtjük a szlovákiai magyar vonatkozású népművészeti rendezvényekről, aktív szervezetekről és csoportokról szóló információkat, valamint az itt megvalósult táncos, vokális és zenei gyűjtésekről fellelhető információkat és adatokat a kezdetektől egészen napjainkig.

Megvalósult a Kisebbségi Kulturális Alap 2018 támogatásával | Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín 2018

Módosítás dátuma2022. február 17.