Felhívás – Táncház 50: Történetek a városi táncház fél évszázadából

2022 február 1.
Gyimesi tánctanítás – oktatók: Szűcs Béla, Harangozó Krisztina (III. Szlovákiai Táncháztalálkozó, Dunaszerdahely, 1992)Gyimesi tánctanítás – oktatók: Szűcs Béla, Harangozó Krisztina (III. Szlovákiai Táncháztalálkozó, Dunaszerdahely, 1992)

Tisztelt Látogatóink! A városi táncház kerek évfordulója alkalmából kampányt indítunk táncházas történetek és táncházas emlékek, relikviák összegyűjtésére.

Táncházasokat, táncosokat, zenészeket, kézműveseket kérünk, hogy küldjenek nekünk rövid történeteketfotókatdokumentumokat.

Olyan írásokat és – mozzanatokról, tárgyi emlékekről készült – fotókat várunk, amelyek a hetvenes évektől napjainkig tartó időszakot idézik meg, és van valamilyen kapcsolódásuk a táncházakhoz, táncházas táborokhoz, tanfolyamokhoz, vagy szólhatnak akár gyűjtési élményekről is.

Mint ahogyan a táncház mindig is átívelt határainkon, így ebben a kampányban is számítunk a határainkon túl, vagy diaszpórában élők történeteire és dokumentumaira.

Természetesen a világunkba mindig is beletartozó nemzetiségi táncházak sem maradhatnak ki a történetünkből.

A beérkezett anyagokból egy kötetet szándékozunk szerkeszteni, amelynek megjelenését az idei Táncház Napjára (2022. május 6.) időzítjük.

Azok az írások és emlékek, amelyek terjedelmi okokból a nyomtatott változatba nem férnek be, helyet kaphatnak majd az internetes felületünkön.

Beküldési határidő: 2022. február 20.

E-mail: tanchaz50tortenetek@tanchaz.hu

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy egy levélben összesen 8–10 MB méretű csatolmány jön át!

Szeretettel és kíváncsian várjuk a történeteket és emlékeket a városi táncház fél évszázadából!

Táncház Egyesület

Módosítás dátuma2022. február 1.