Mesemondás Világrekord – 2021 – A leghosszabb folyamatos mesemondás

2021 július 23.

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál keretében jelentkezz önkéntes mesemondónak, és legyél Te is részese ennek a mesés vállalkozásnak!

 Kedves Mesemondó Barátunk!

Szeretettel köszöntünk a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület nevében.

Egyesületünk egyik fő célja a szövegfolklór – ezen belül főként a népmesemondás – hagyományainak bemutatása, továbbvitele, éltetése, megőrzése és ápolása.

Fontosnak tartjuk, hogy a mesemondás régi, hagyományos helyszínei, alkalmai helyett új, a mai kornak megfelelő módot és alkalmakat teremtsünk. Szeretnénk megőrizni, magunkévá tenni és továbbadni az elődeinktől örökölt gondolkodásmódot, bölcsességet, a világot elbeszélő képességet, hiszen mindez nagyon fontos szerepet játszik identitásunkban, kultúránkban.

Egyesületünk a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.)

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

Nagy örömünkre évről, évre nő a Hetedhét Hatvan Népmese­fesztiválra látogató mesemondók száma. Úgy érezzük elérkezett az ideje annak, hogy közösen, méltó emléket állítsunk nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ezért – 2021-ben, az Önkéntesség évében – felhívást intézünk mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekek­hez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak hozzánk és állítsunk fel közösen egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját.

Bízunk benne, hogy felhívásunkhoz számos mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozik, és egy különleges, 168 órán át tartó eseménnyel járulunk hozzá az élőszavas mesemondás megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Terveink szerint a programot – szeptember 11-én, szombaton – a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárnák. Ennek keretében szeretnénk felkérni Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és egy önkéntes mesemondással gazdagítsd programunkat!

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadod és részvételeddel, mesemondásoddal erősíted az emberek mesélési kedvét.

Kérjük, jelezd felénk részvételi szándékodat, hogy a részleteket megoszthassuk Veled!

Kovács Marianna
Meseszó Egyesület

Tel: 36-20-577-1177
kmarianna@mail.battanet.hu

Pintér Zsolt
Csűrdöngölő Kulturális Egyesület
Meseszó Egyesület

Tel: 36-30-681-1198
pinterzsolt75@gmail.com

Információ: https://www.meseszo.hu/event-details/folyamatos-mesemondas-vilagrekord-kiserlet

Módosítás dátuma2021. július 26.