Újév-köszöntő – Te Deum – A Hagyományok Háza ünnepi műsora

2021 december 31.

Gálaműsorral köszönti a 2022-es esztendőt a Hagyományok Háza. Az Újév-köszöntő – Te Deum című, neves szereplőket felvonultató összeállítást a nézők január 7-én tekinthetik meg a budapesti Müpában.

Gazdag programmal készül a Hagyományok Háza az új év köszöntésére, ünnepi rendezvényének a Müpa ad otthont január 7-én. A jeles eseményen immár hagyományosan közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva televíziós seregszemle válogatott résztvevői, és a néphagyomány éltetői, hordozói is szerte a Kárpát-medencéből. Az est fővédnöke Áder János köztársasági elnök, rendezője Mihályi Gábor, zenei szerkesztője pedig Kelemen László.

A Te Deum, hálaadó imádság. Régen, amikor királyaink sorsdöntő hadviselésből tértek haza, ha démoni ragály, tatár-, törökvész múlt el fejünk felől, valamint ünnepekkor is sokszor felhangzott a kereszténység 4. században keletkezett csodálatos himnusza: „Téged, Isten, dicsérünk”. Az Újév-köszöntő alkalmat kínál arra, hogy elmélyedjünk önmagunkban, megtöltsük lelkünket a régi magyarok ránk hagyott kincseivel, s így lélekben összefogódzva legyőzzük az előttünk álló nehézségeket az új évben is.

Ma, amikor sokféle harcot folytatunk, járvány tizedel bennünket, és az évkezdést is valamiféle vízválasztóként éljük meg, sokan ugyanúgy fontosnak gondoljuk a Mindenható segítségét kérni. Támogathat a megújulásban mindaz, amit ebbe a műsorba – a moldvai „urálástól” a dunántúli regölésig – a paraszti hagyományokból megálmodtak a szervezők.

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/ujev-koszonto-te-deum

Köszöntsük hagyományokkal az új évet!

Módosítás dátuma2022. január 2.