Világraszóló Szatmári Táncház – XII. Táncház Napja

2023 április 6.

Jelentkezési határidő:
2023. április 19.; 00:00

Legyen tánc! – Felhívás közös táncra

Kedves táncos barátaink! 
2023-ban már 12. alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk.

2021-ben világraszóló széki táncházzal, 2022-ben pedig világraszóló kalotaszegi táncházzal ünnepeltünk, nézzétek meg a felvételeket!

Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért arra hívunk benneteket, hogy a mellékelt szatmári muzsikára, amelyen a Magos Együttes csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, Enyedi Ágnes pedig csakis nektek énekel, táncoljatok nekünk szatmári verbunkot és csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk! Mi pedig reményeink szerint több száz táncos felvételből elkészíthetjük a Világraszóló szatmári táncház filmet!

A hangfelvételt ide kattintva tölthetitek le.

Ha szeretnétek részt venni, kérjük, a videó készítésénél vegyétek figyelembe az alábbi szempontokat: 

  • Full HD felbontás (1920×1080)
  • Fekvő tájolás
  • Teljes alakos felvétel, amelyben minden táncos végig teljesen látható, de nem is túl távoli
  • Kérjük, a felvételeket állványról készítsétek, hogy minél stabilabb képet kapjunk

Az elkészült felvételek mellett, kérjük, egy szöveges dokumentumban írjátok meg nekünk a táncegyüttesetek nevét, székhelyét (ország, város), és egy e-mail címet, ahol szükség esetén elérhetünk benneteket.
2023. április 19-ig az alábbi linken várjuk a felvételeket (névnek lehetőség szerint a táncegyüttes nevét kérjük megadni):

Feltöltés


További információ:
Zsille Dóra
zsille.dora@hagyomanyokhaza.hu
+36 70 504 9237 

Módosítás dátuma2023. április 6.