Határon Túli Nemzeti Tánc – az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Brünnben

Határon Túli Nemzeti Tánc – az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Brünnben

2020 augusztus 20., du. 8:15
Helyszín : Brünn (Brno)

2020. augusztus 20-án (csütörtökön), 20:15-től mutatja be az Ifjú Szivek Táncszínház a Határon Túli Nemzeti Tánc c. műsorát Brünnben.

Mindenkit sok szeretettel várnak!

Az Ifjú Szivek Táncszínház a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet egyik jelentős műhelye. Fő érdeme, hogy Közép-Európa tradicionális tánc- és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja fel és erősíti bel- és külföldön egyaránt. Munkájában kitüntetett figyelmet kap a szlovákiai magyar hagyományos néptánc és népzene színpadi megformálása. A tradicionális táncos-zenés formanyelv és viselet elgondolkodtató, összetettebb jelenségre rámutató előadásaiban is megmutatkozik.

A Határon Túli Nemzeti Tánc Felvidék, Erdély, Kárpátalja és a Partium területein gyűjtött archív filmfelvételek alapján nyújt hiteles és átfogó képet az egykori verbunkos hagyományokról. Az előadás 60 perce alatt nyomonkísérhetjük, hogyan épült be az új stílusú tánc az egyes nemzeti kultúrák régi stílusú táncai közé és milyen formákban folklorizálódott a csárdás a verbunk és a népies műdal Közép-Európa területén.

Módosítás dátuma2020. július 8.