hétfő, június 21, 2021

24. Honti Parádé Magasmajtényban

24. Honti Parádé Magasmajtényban

2019 augusztus 16.,
Helyszín : Magasmajtény (Hrušov)

Honti Parádé címet viselő sajátos rendezvényen a színpadi műsorokon kívül az ősrégi mezőgazdasági munkákba is betekintést nyerhet a látogató a magasmajtényi (Hrušov) hegyi tanyákon, valamint maga a látogató is bekapcsolódhat, és kipróbálhatja az olyan nem mindennapi tevékenységeket, mint a kaszálás, a gabonacséplés, a kenyérsütés vagy akár a faszénégetés.

A hagyományos kultúra legfiatalabb rendezvényeinek egyike, amely méltó helyet vívott ki magának a többi hasonló esemény között. Közép-Szlovákia déli részén, Magasmajtény (Hrušov) településen kerül megrendezésre 1996-tól, rendszeresen, mindig augusztus közepén, és szinte a település minden lakója – minden udvar, utca, tanya és kultúrház részt vesz rajta.

A fesztivál a látogatók szeme elé tárja a hagyományos mezőgazdasági munkavégzést a magasmajtényi hegyi tanyákon, a résztvevők megcsodálhatják az egész Szlovákia területéről érkező kézművesek ügyességét, élvezhetik a hazai és a külföldről érkező folklóregyüttesek fellépéseit és az érdekes kivitelezésű szabadtéri színpadon bemutatott egyéb műsorszámokat. Helyi specialitásokkal várnak önre az „udvarok“ és a kóstolók, és utánozhatatlan népies hangulatával várja önt a Magasmajtény (Hrušov) nevet viselő falu is.

 

Az idei fesztiválon számos szlovákiai és külföldi néptáncegyüttessel találkozhatunk. A hazai együttesek listáján szerepel a Sendergő Gyermek Néptánccsoport is Ipolyságról, amely első alkalommal vesz részt ezen a rangos fesztiválon. Őket szombaton 17:00 órától láthatjuk a színpadon.

Időpont: 2019. augusztus 16-17.

Helyszín: Magasmajtény

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

TelepülésMagasmajtény [Hrušov]
Módosítás dátuma2019. augusztus 10.