Azördögbe !!! – a Csavar Színház előadása Somorján

Azördögbe !!! – a Csavar Színház előadása Somorján

2019 október 19., de. 10:00
Helyszín : Somorja (Šamorín)

Esemény részletek


2019. október 19-én (szombaton) 10 órától került bemutatásra az Azördögbe !!! c. népmese a Csavar Színház előadásában Somorján, a Városi Művelődési Központban.

Belépő 6 euró volt

Köszönjük a részvételt!

A magyar népmesék gyakran foglalkoznak az elmúlás, a halál utáni élet, a pokolbéli szörnyetegek birodalmával. A régmúlt parasztembere, mint a mai kor embere is a legjobban az elmúlástól félt. Ennek követe az ördög. Ha ő megjelenik, vele együtt megjelenik a baj. De mesénk legnagyobb hőse a szegény ember, még a haláltól sem riad vissza.

Ki az aki fél az ördögtől? Mindenki! Csak a szegény ember nem….mert neki már nincs sok vesztenivalója. Sok furfanggal, sok játékkal és persze csavaros észjárásával még a pokolbéli legfelsőbb hatalmak eszén is túl jár. De az ördögnek a legnagyobb ellensége nem a szegény ember, hanem a székely asszony, aki még attól sem riad meg ha belébúj az ördög. Hogy miért……kiderül ez a Csavar Színház legújabb meséjéből. Előadásunkban felcsendülnek a legszebb hajdúsági, és mezőségi dallamok. Mindez ütőgardon, gitár és hegedű kíséretében.

 

Előadták:

Kiss Szilvia
Gál Tamás (Jászai Mari-díjas)
Mester László

Zene: Gál Tamás (Jászai Mari-díjas), Mester László
Rendezte: Gál Tamás (Jászai Mari-díjas

TelepülésSomorja [Šamorín]
Módosítás dátuma2020. március 22.