Écsi Gyöngyi mesemondó előadása Rimaszombatban

Écsi Gyöngyi mesemondó előadása Rimaszombatban

2018 augusztus 12., du. 6:00
Helyszín : Rimaszombat (Rimavská Sobota)

2018. augusztus 12-én bábos meseelőadást tart Écsi Gyöngyi mesemondó “Az élet és halál vize” címmel. Közreműködik Kovács Marcell.

Helyszín: Fekete Sas udvara
Belépő: 2€ – 2 éves korig ingyenes

Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe.

„Az élet és a halál vize” c. mesét a gömöri Hangonyban mondta el Szilágyi Gusztáv. Az előadásban ötvöződik a bábjátékos – népdalénekes-mesemondó szerep. A kovácsoltvas díszlet, kendők, kesztyűbábok, maszkok segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai. A tájegységhez tartozó nyelvjárás, népdalok és mondókák a mai paraszti gondolkodásmódot tükrözik, de magukban rejtik az ősi bájolás és rejtőzés elemeit is. Écsi Gyöngyi 2000-ben a Vaskakas Nemzetközi Bábfesztiválon a legjobb női előadó díját kapta, 2003-ban a budapesti Kolibri fesztiválon ő kapta az elsőként kiosztott Michel Indali-díjat. Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon át a dudáig. A mese felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

TelepülésRimaszombat [Rimavská Sobota]
Dátum1970. January 01., 00:00 - 00:00
Forrás, adományozó
Módosítás dátuma2018. augusztus 8.