Koncertek Nagyidán – A népzenétől a francia sanzonig

Koncertek Nagyidán – A népzenétől a francia sanzonig

2018 június 9., du. 7:30
Helyszín : Nagyida (Veľká Ida)

A népzenétől a francia sanzonig

Az Ilosvai Népi Együttes Polgári Társulás(Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes) és a Nagyidai Csemadok Helyi Alapszervezete(Csemadok – Nagyida) szervezésében 2018 június 9-én megrenzedésre kerül az idei év első koncertje Nagyidán az Ilosvai Házban.

A koncert fellépői:

BÁRDÓCZY ATTILA ÉS BEREC PÉTER

Bardóczy Attila a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Rock Színházban kezdte pályafutását, amelynek oszlopos tagja volt, jelenleg az Operett Színház tagja. A musicalirodalom legszebb szerepeit játszhatta el az Evitában, Sztárcsinálókban, a Nyomorultakban, a Mozartban, a Szépség és a szörnyetegben, többek között, valamint operettekben. Párizsban, egy francia sanzonversenyen a “Legjobb külföldi előadó” díjat nyerte el 1996-ban. Berec Péter harmonikaművész Besztercebányán, és a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte tanulmányait. 2010-ben a Szlovákiai Magyar Zenészek közül a legjobb zenésznek járó kitüntetést nyerte el. Több színházban is játszik, valamint Kulka János, és Kern András koncertjein is muzsikál.

PÓSFA ZENEKAR – Pósfa zenekar

A zenekar egy erdélyi kirándulásnak köszönheti megalakulását. Egy kalotaszegi táborzáró táncházban tüzetesebben megismerkedtek a népzene hangulatával, majd hazaérve eldöntötték, muzsikálni fognak. Azóta a népzene megváltoztatta nemcsak a családi légkört, hanem az egész életüket is. Azt mondják, mivel Felvidékiek, főleg felvidéki népzenét játszanak, de bármi olyanhoz szívesen nyúlnak vissza, ami „fekszik nekik.” A Kárpát-medence egykori falusi vonós cigányzenekarainak zenei világát igyekeznek feleleveníteni, visszahozni a köztudatba és megkedveltetni a jövő generációival. A zenekar neve a megalakulásának helyéhez köthető, a Gelle községet alkotó nyolc falu egyikéhez, Pósfához. A Pósfa zenekar a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttessel a 2017-es Fölszállott a páva által kerültek baráti kapcsolatba, ahol a Pósfa zenekar a hangszeres szólisták és zenekarok kategória győztese lett.

CSIBA JÚLIA – Csiba Júlia

Csiba Júlia egy csallóközi kis faluból származik. Az ének-zene kis korától fontos szerepet játszott életében, hiszen a család minden tagja játszik, játszott valamilyen hangszeren. Gyermek korától néptáncolt, így ismerkedett meg a népzenével, ami teljesen magával ragadta. Végül komolyzenét végzett a győri konziban, hogy zeneileg is tovább képezze magát. 2012-ben a Fölszállott a páva nagy sikerű vetélkedőben külön díjat nyert, majd megkapta a Pro Traditione díjat. 2014-ben a legjobb énekes kategóriában Harmónia -díjban részesült.

A koncert után TÁNCHÁZBA invitáljuk a kedves nézőket, amely alatt gulyás és hozzá kiválóan passzoló frissítő italok fogyasztásával élvezhetik egymás társaságát.

Helyszín: Ilosvai Ház, Nagyida 350
Időpont: 2018. június 9. – 19:30
Fellépők: Pósfa zenekar, Csiba Júlia, Bárdóczy Attila, Berec Péter
Szervezők: Nagyidai Csemadok Helyi Alapszervezete, Ilosvai Népi Együttes Polgári Társulás
Társszervező: Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ
Résztvevők: A környék apraja, nagyja
Belépő: Gyermek/Nyugdíjas 1 EUR, Felnőtt 3 EUR

TelepülésNagyida [Veľká Ida]
TelepülésNagyida [Veľká Ida]
KategóriaFolklór rendezvény / Koncert, Előadóest
Dátum2018. June 09., 19:30 - 19:30
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Módosítás dátuma2018. május 30.