Muzsikál az erdő 2020 – Tárkány Trió

Muzsikál az erdő 2020 – Tárkány Trió

2020 július 11., du. 5:00
Helyszín : Fülek (Fiľakovo)

Esemény részletek


2020. július 11-én (szombaton) sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a füleki Berchtold-kastély Parkjába, ahol különböző programok közt fellép a magyarországi Tárkány Trió.

Az Erdei népzenei koncert keretén belül, 17 óra környékén áll színpadra a zenekar, melynek művészeti vezetője Tárkány-Kovács Bálint.

Tárkány Trió
A trió azzal a céllal alakult, hogy a magyar népi cimbalomjátékot művelje és bemutassa kicsit másképp. A cimbalom nemzeti hangszerünk, a cimbalommuzsika nemzeti hagyományunk, mégis kevéssé ismert, kuriózum. Akik ismerik, azok is inkább zenekari kísérőhangszerként találkozhatnak vele, holott a cimbalmos a hegedűhöz hasonló prímás szerepkörben is működhet, vagyis dallamot játszik és vezeti a zenekart. Bár létezik néhány a cimbalmot a középpontba állító zenekar Magyarországon, ezek egyike sem foglalkozik eredeti magyar népzenével. Ezt fölismerve kérte föl Tárkány-Kovács Bálint Junior Prima díjas cimbalomművész két kiváló zenésztársát Fekete Márton brácsást és Molnár Péter bőgőst, hogy legyenek társai ebben a zenei misszióban.

TelepülésFülek [Fiľakovo]
Módosítás dátuma2020. július 6.