Usine 1.84 – Test Vér

Usine 1.84 – Test Vér

2018 augusztus 29., du. 8:00
Helyszín : Pozsony (Bratislava)

 

Jegyelővétel a ticket@ifjuszivek.sk e-mail címen vagy a 0903 265 353 telefonszámon.
Jegyár: 6€
Helyszín: Ifjú Szivek Táncszínház, Mostová 8, Pozsony

Az előadást nagy szakmai érdeklődés előzte meg, a premiert telt ház előtt játszottuk, óriási közönségsikerrel. 2016.09.28-án a darab másodszor is elnyerte a nézők tetszését, rengeteg elismerő gratulációt, nyilatkozatot kaptunk a közönség mellett, a szakma jeles képviselőitől is (koreográfusok, kritikusok, előadóművészek).

Úgy gondoljuk, hogy egy XXI. századi kortárs- néptánc előadás született, magas művészi minőséggel. A zene, fény és a tánc dramaturgiája egy közös egységben juttatta el a mű gondolatait, üzenetét a nézők számára.

“Évek óta érlelődött bennem a TestVér színpadra állítása. Kiváló alkotó, előadó társam volt ifj. Zsuráfszky Zoltán. A munkafolyamat közel egy évig tartott. A folklór gyökerekből kiindulva absztraháltuk a magyar „néptánckincset”, amiből egy egészen új mozgásvilágot sikerült létrehozni.” – Tókos Attila

A Bethlen Téri Színház kiváló lehetőséget biztosított a mű színvonalas bemutatására. Egy merőben új, innovatív zenei világot hoztak létre a zeneszerzők, akik a népzene és a legmodernebb elektronikus hangzást fúzionálták. Az előadáshoz méltó látványterv született, amely emelte az est színvonalát.

„Helyszínünk nem egészen színházi tér. Talán egy végtelenül kopár fennsíkon játszódik a történetünk és amit eljátszunk, talán örök témájú, éppen ezért megunhatatlan. Szereplőink heroikusak és nevetségesek. Őszinték és kegyetlenek. Testvérek, egészen pontosan egymás testvérei. Kettőjük küzdelmének leírására vállalkozunk.” – Soós Attila

Táncosok: Ifj.Zsuráfszki Zoltán és Tókos Attila

TelepülésPozsony [Bratislava]
TelepülésPozsony [Bratislava]
KategóriaKoncert, Előadóest / Színház, színjátszás
Dátum2018. August 29., 20:00 - 20:00
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Módosítás dátuma2018. augusztus 24.