„Forgószél és Garabonciás” levelezőverseny (felhívás)

2018 augusztus 24.

A 2018/2019-es tanévi versenyre szeretettel várjuk azoknak az iskolásoknak a jelentkezését, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen elmélyítenék hon- és népismeretbéli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával.

A vetélkedő egyes témaköreit a versenyzők önálló gyűjtő-, kutatómunka révén dolgozzák fel két korosztályi csoportban.

„Forgószél” — 5-6. osztályosoknak:

A vetélkedő 3 részes. Első (három fordulóból álló) és második része levelező, a harmadik (a döntő) az egyetlen, ahol a versenyzők személyesen is megjelennek. A feladatlapokat interneten, e-mailben küldjük, illetve a honlapról is letölthetők lesznek, a kijavított feladatlapot postán juttatjuk vissza az iskolákba, illetve az egyéni versenyzőknek, az elért pontszámokkal együtt, melyek az emailben küldött újabb feladatok mellett, illetve a honlapon is megtekinthetők lesznek. A döntőbe a 30 legjobb eredményt elért versenyző juthat be, akik közül 15-en nyári jutalomtáborozásban vehetnek részt.

A 2018/2019-es tanév témaköre: Népi építészet

„Garabonciás” — 7-12. osztályosoknak:

Az esztendő során 3 olyan feladatlapot kapnak a jelentkezők, amely egyéni gyűjtő-kutatómunkát igényel. A feladatlapokat pontozással értékeljük, 2 korosztályi csoportban (7-9. osztályosok, 10-12. osztályosok). A legjobbak a vetélkedő végén könyvjutalomban és nyári jutalomtáborozásban részesülnek, kutatásaikról rövid előadásban számolhatnak be a Forgószél döntő keretei között.

A 2018/2019-es tanév témaköre: Népi építészet

2018/2019. évi tanévre a jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25.

Online jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflYrilNsASmY_bIhysNsngzXokK2g9wCwWKX-Rv2Un6ePo9Q/viewform

A hon- és népismereti levelező versenyen való részvétel a határon túli gyerekeknek ingyenes!

Részletek: http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/gyermekprogramok/tanulmanyi_versenyek/

További információ: Legeza Márta – legeza.marta@hagyomanyokhaza.hu

Módosítás dátuma2018. augusztus 24.