Ifjú ékszerészek – Július 10-éig meghosszabbították a Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborába való jelentkezést

2020 július 8.

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot. Jelentkezőket az egész Kárpát-medencéből várnak.

A VII. Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborának célja annak bemutatása, hogyan lehet átmenteni, beilleszteni a népi ékszereket a XXI. század viseletkultúrájába. A hagyományos sárközi ékszerek készítése mellett idén tanácsadással egybekötött foglalkozásokat is terveznek. Ezen a résztvevők az ékszerkészítés és -tervezés különböző technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak.

A táborban való részvétel pályázathoz kötött. 14-25 év közötti kézművesek pályázhatnak, – legyenek akár tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek. Pályázni három tárggyal vagy kollekcióval lehet, ami mellé egy egyoldalas motivációs levelet kell csatolni és ki kell tölteni a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lapot.

A pályázók feladata új, egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Fontos, hogy az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak és a gyöngyfűzés, gyöngyszövés vagy gyöngyhímzés technikájával, esetleg ezek kombinációjával készüljenek. A tábort augusztus 10-14. között rendezik Tápiószentmártonon, a részvételhez pedig július 10-éig lehet pályázni.

A pályamunkákat postai úton várják a Hagyományok Házába, a 1011 Budapest, Corvin tér 8. címre.

Bővebb információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4760

Módosítás dátuma2020. július 8.