Köszönet Annának – Cseszák Zsombor koncertje a Hagyományok Házában

2019 november 16.

Az elmúlt évi balatonfüredi Prímásversenyen a délvidéki Cseszák Zsombor különdíjban részesült: a Hagyományok Házában léphet fel novemberben.

A 193. Anna-bál Prímásversenyén az elmúlt évben kilenc versenyző indult Magyarországról, Felvidékről és a Vajdaságból. A Hagyományok Háza által felajánlott egyik különdíjat – fellépési lehetőséget a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával – Cseszák Zsombor vajdasági művész nyerte. Ennek köszönhetően a prímás zenekarával, a Fokos zenekarral és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával közösen ad koncertet a Hagyományok Házában november 16-án.

Cseszák Zsombor a Fokos zenekar prímása. Tagjainak ismeretsége az óbecsei néptánccsoportban született, gimnazista korukban a zene és a közös érdeklődés kovácsolta össze az együttest. Népzenével 2009-ben kezdtek foglalkozni: akkor alakult meg a Csikós zenekar, majd 2010 őszén a Fokos zenekar. Az azóta ismertté vált csapat koncerteken lép fel, táncházakban muzsikál, tánccsoportokat kísér a Vajdaságban és Magyarországon, de számos alkalommal a Kárpát-medencén kívülre is eljutott.
Legnagyobb sikerét 2018-ban érte el, amikor a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató versenyben – hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában – megnyerte a Döntők Döntőjét.

2019-ben a Magyar Állami Népi Együttes új bemutatóján is közreműködött a zenekar, az Ezerarcú Délvidék előadáson Cseszák Zsombor közösen muzsikálhatott a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával. 

Előadás: 2019. november 16., szombat (19.00 Hagyományok Háza Színházterem)

Információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/cseszak-zsombor-fokos-zenekar-es-magyar-allami-nepi-egyuttes-zenekaranak-koncertje

Módosítás dátuma2019. december 19.