Mi újság Csíkban? – Az Erdélyi Hagyományok Háza újságíróképzése

2022 október 6.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány saját munkatársainak és a partner civil szervezetek tagjainak szervezett képzést Csíkszeredában. A kétnapos találkozón a jelenlévők a munkájukhoz kapcsolódó kommunikációs tapasztalataikat bővíthették.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai székháza adott otthont az intézmény továbbképzésének. Az október elejére meghirdetett kurzusra öt településről tizenöt szakember érkezett, s a jelenlevők ez alkalommal a munkájukhoz kapcsolódó újságírói ismereteiket bővíthették. A program egy anyanyelvi előadással kezdődött, amin a Kárpát-medencei újságírás aktuális témái, nyelvhelyességi, valamint stiláris kérdések kerültek terítékre. Ezt követően a résztvevők a sajtóműfajokról, valamint a kulturális újságírás területéről szerezhettek elméleti ismereteket. A találkozó második részében a résztvevők a sajtóközlemények készítését gyakorolták fiktív és konkrét példák alapján.

Erdély egyik legsokoldalúbb kulturális intézménye számára a sajtó- és partnerkapcsolatok ápolása, valamint a kulturális területen működő civilszervezetekhez fűződő szálak erősítése nagyon fontos – indokolta a tanfolyam megszervezését Kovács Réka, az Alapítvány közkapcsolati felelőse. – A két nap igen hasznosan telt a jelenlévők számára, akik az itt tanultakat a mindennapi munkájuk során tudják kamatoztatni.”

Az Alapítvány szerteágazó tevékenysége, valamint a munkakörök eltérő jellege indokolta a másnapi személyes konzultációt. E kötetlen eszmecseréken a hallgatók az őket közvetlenül érintő, a kommunikációval kapcsolatos kérdéseikre kaphattak választ, majd a tanfolyam stílusgyakorlatokkal ért véget.

Módosítás dátuma2022. október 6.