Útravaló – a néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába (2018–2019)

2018 május 24.

A Hagyományok Háza képzései közül 2018-ban kettő lett akkreditálva Szlovákiában. Az egyik az Útravaló (Szlovákiában A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába néven lett akkreditálva), melynek célja, hogy a hallgatók bővebb néprajzi tájékozottságra tegyenek szert, elsajátítsák a hagyományközvetítés pedagógiai módszertanát, valamint megismerjék az óvodai és iskolai hagyományápolással összefüggő életkori szempontok és képesség alapú differenciálás lehetőségeit, illetve elsajátítsák a néphagyomány különböző területeinek az óvodai nevelési és iskolai oktatási folyamatba való egyidejű beillesztésének tervezési módszereit.

A 2018-as évben a Comenius Pedagógiai Intézettel és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével együttműködve Szlovákia különböző pontjain valósult meg a képzés.

2019-ben egy törvénymódosítás értelmében megszűnt a pedagógusok számára a kreditrendszer, azóta más formában igyekszünk folytatni a pedagógus-továbbképzésekkel kapcsolatos tevékenységünket.

Módosítás dátuma2022. szeptember 18.

    Related Posts

    [ma7.sk] A palóc kultúra Aranykútja
    FELHÍVÁS – Akkreditált pedagógus-továbbképzés Szőgyénben: A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába
    FELHÍVÁS – Akkreditált pedagógus-továbbképzés Királyhelmecen: A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába