Népi játékok és néptánc az óvodában és iskolában (2018–2019)

2018 május 24.

Akkreditált képzés óvodák és általános iskolák pedagógusai részére.

A Hagyományok Háza képzései közül 2018-ban kettő lett akkreditálva Szlovákiában. Ebből az egyik a Játék és tánc (Szlovákiában Népi játékok és néptánc az óvodában és iskolában néven lett akkreditálva), melynek célja, hogy a 60 órás képzés során a pedagógusok megismerkedjenek a néptánc alapjaival, a népi játékok átadásának módszertanával, a megszerzett tudásukat képesek legyenek alkalmazni az óvodai és iskolai nevelőmunkában, tanórákon vagy szakköri foglalkozásokon, illetve, hogy általános tájékozottságra tegyenek szert a néprajz alapjaiból, a tájegységek, népcsoportok, jeles napok és ünnepi szokások témaköréből, táncfolklorisztikai alapismeretekből.

A 2018-as évben a Comenius Pedagógiai Intézettel és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével együttműködve Szlovákia különböző pontjain valósult meg a képzés.

2019-ben egy törvénymódosítás értelmében megszűnt a pedagógusok számára a kreditrendszer, azóta ezért más formában igyekszünk folytatni a pedagógus-továbbképzésekkel kapcsolatos tevékenységünket.

Módosítás dátuma2022. szeptember 18.

    Related Posts

    [ma7.sk] A palóc kultúra Aranykútja
    FELHÍVÁS – Akkreditált pedagógus-továbbképzés Szőgyénben: A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába
    FELHÍVÁS – Akkreditált pedagógus-továbbképzés Királyhelmecen: A néphagyomány beépítése az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkába